Diensten

Praktijkexamen B

Je rijopleiding sluit je af met het praktijkexamen B. Het examen wordt door ons aangevraagd in overleg met jou. Uiteraard moet je wel klaar zijn om het examen met goed gevolg af te leggen.

TussenTijdse Toets (TTT)
Als hulpmiddel om je niveau te bepalen adviseren wij je altijd om een TussenTijdse Toets te doen. Dat is een proefexamen bij het CBR met een echte examinator. De TTT kan mede gebruikt worden om te bepalen hoeveel lessen je nog moet nemen en wanneer je examen gepland kan worden.
Een ander voordeel van de TTT is dat je vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen. Als je die tijdens de toets goed uitvoert, dan hoef je ze tijdens je praktijkexamen niet meer te doen.

Examens worden door ons van te voren ingekocht.
De wachttijden lopen nu aardig op bij het CBR. Bij sommige rijscholen moet je meer dan drie maanden wachten voor je kunt afrijden. Wij kopen van te voren examencapaciteit in waardoor we de wachttijden tot een minimum proberen te beperken.

Theorie-examen
Voor je gaat afrijden moet je eerst je theorie-examen doen. Wij verkopen lesmateriaal zodat je in je eigen tempo de lesstof kunt doornemen. Als jij er klaar voor bent, vraag je het theorie-examen aan bij het CBR.
Er zijn ook mogelijkheden om je theorie online te leren. Kijk op onze theorie-pagina voor meer informatie.